OPL Anbefaler – Divinity: Original Sin 2

event_note2018-02-26

personBeanis

folder


Hei, jeg heter Yrjan, og jeg har noe jeg må tilstå… Jeg liker ikke RPGs.

Jeg har prøvd meg på de fleste av de «beste»; Baldur’s Gate, Skyrim, Fallout, Final Fantasy VII, Neverwinter Nights, Dragon Age, The Witcher-serien, et cetera. Jeg prøvde meg til og med på det første Divinity: Original Sin, men det falt simpelthen ikke i smak. Så dukket Divinity: Original Sin 2 opp. Etter en lang Kickstarter-kampanje, med tilhørende lang utviklingstid, mottok det strålende omtale og anerkjennelse fra det internasjonale spillsamfunnet og jeg tenkte «Ok, én siste gang». Over 120 timer med spilletid senere kan jeg trygt si at det var verdt forsøket.

Dette spillet har altså klart å omvende meg etter mange, mange år med RPG-apati. Jeg har lenge prøvd å sette fingeren på hvorfor denne sjangeren har gått meg så imot, og det eneste nøkkelordet jeg kan komme på er «flyt». Om kampene er realtime eller turbasert spiller liksom ingen rolle, så lenge det er en slags naturlig flyt i hvordan man kontrollerer figurene sine og hvordan man slåss så er jeg happy. Det er nok dette som endte med å gjøre D:OS2 til mitt personlige GOTY for 2017.

Det er utrolig mye positivt å si om D:OS2, men det aller sterkeste argumentet for hvorfor dette spillet er så bra må være den nærmeste endeløse replayabilityen det har. Spillet har hele seks navngitte story characters (selv om man ikke behøver å spille som noen av dem), hver med sin personlige historie og unike hendelser. I tillegg til dette har man nærmest uendelig valgfrihet i hvordan man ønsker å spille. Man kan være ond, god, slu, tyv, sjarmør, arrogant, ydmyk, helt eller anti-helt. Man velger akkurat de skills og våpen man ønsker, og man kan endre dette underveis om en viss spillestil ikke skulle falle i smak. Jeg har mistet tellingen på hvor mange ganger jeg har startet en ny campaign bare for å prøve forskjellige kombinasjoner.

Alle NPCs er voice-acted. Alle items og armor har et unikt utseende. Character customization gir deg til og med mulighet til å endre på din figurs personlighet og bakgrunn. Dette er det nærmeste man kommer Dungeons & Dragons uten å faktisk spille Dungeons & Dragons. Det er utallige kombinasjoner av skills, abilities, talents og våpen. Man kan ha party på opp til fire karakterer, eller man kan gå Rambo og spille gjennom hele kampanjen alene.

Jeg vet ikke lenger, ord blir fattige. Det er vanskelig for meg å mane frem noe annet enn superlativer. Divinity: Original Sin 2 er så gjennomført, så gjennomtenkt, så utrolig høy kvalitet av craftmanship at det virkelig er en synd og en skam om man aldri engang prøver dette lille stykket moderne spillhistorie. Jeg tror virkelig det finnes noe for de fleste her. Et av de beste spillene jeg noengang har spilt, enkelt og greit.

Spillet finner du både på GOG og Steam, hvor prisen i skrivende stund ligger på 340,-.

— Anbefaling av Beanis

 
DIVINITY: ORIGINAL SIN 2

  • Utgivelse: 14. September, 2017
  • Sjanger: CRPG (Singleplayer / Coop)
  • Utvikler: Larian Studios
  • Plattformer: Windows

 
Her i OppLANere er det fritt frem for medlemmer å bidra. Om du selv ønsker å skrive anbefalinger, eller om du ønsker å bidra med noe annet innhold til våre nettsider, YouTube-kanal, eller Twitch-kanal, ta kontakt med styret via vårt kontaktskjema eller snakk med oss på Discord.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *